O nama

Sa tradicijom dugom šest godina, iskustvom i uviđajnim osobljem, kao i ukupnim kapacitetom od 88 ležajeva Dom za smeštaj odraslih i starijih “Fortis Vita” je više nego adekvatan da pomogne starijim osobama da svoje pozne godine provedu u miru, sigurnosti i društvu svojih vršnjaka.
Odlučili smo da Dom postane mesto u kome ćete naći sve što vam je potrebno za bezbrižno uživanje u vašem trećem dobu.

Od januara 2022. godine “Fortis Vita” je proširila svoje usluge sa novim objektom kapaciteta 65 ležajeva koji se nalazi u Čarnojevićevoj ulici broj 71, blizu ugla Tošićeve i Čarnojevićeve. U planski građenom objektu pored standardnih soba sa dva ili tri kreveta, “Fortis Vita” takođe ima jednokrevetne i dvokrevetne apartmane sa sopstvenim kupatilima i čajnim kuhinjama. Svaka soba ima priključak za TV.
U prizemlju prva stvar koja će zapasti za oko je dnevni boravak/trpezarija, prostorija od preko 100m2 kojom je omogućeno izvoditi razne događaje i obogatiti svakodnevni život korisnika.
U skladu sa relanošću koju duboka starost nosi, Dom je takođe, opremljen sobama sa modernim bolničkim krevetima, dok je naše osoblje sa svojim višegodišnjim iskustvom više nego spremno da kvalitetnom negom doprinese opštem stanju i najzahtevnijih korisnika. Uz prisustvo naših doktora i medicinskih sestara spremni smo da blagovremeno reagujemo na sve situacije. Sa vama su 3 lekara, 6 medicinskih sestara, 9 negovateljica i 3 socijalna radnika.

Dom za odrasla i starija lica Fortis Vita se nalazi u mirnom okruženju, u neposrednoj blizini Karađorđevog parka, prirodno čistom i prijatnom ambijentu koji pogoduje rehablitaciji i boravku starih ljudi. Okolinu takođe odlikuje i udaljenost od prometnih raskrsnica što garantuje mir i tišinu koja je neophodna za kvalitetni boravak i svakodnevne aktivnosti naših korisnika.

Opremljena unutrašnjost

Dom Fortis Vita se sastoji od prizemlja i prvog sprata. Svaka etaža ima svoja kupatila,dnevni boravak i trpezariju.
Dnevni boravci su opremljeni garniturama za sedenje i televizorom, kao i stočićem za kafu. Dnevni boravci su u živim bojama kako bi se omogućilo da korisnici uživaju u što prijatnijem ambijentu.
Takođe, pored običnih kreveta imamo i specijalne krevete sa elektronskim podizačima uzglavlja, kao i krevete sa trapezima u slučaju da su neophodni pojedinim korisnicima u raznim slučajevima. Ukoliko korisnik nije u mogućnosti da se hrani za stolom imamo posebne pokretne stočiće zarad olakšavanja ishrane teško pokretnih korisnika.
Kupatila su prilagođena teže pokretnim korisnicima, sa rukohvatima i posebno prilagođenim i pristupačnim prostorom za tuširanje.

Kontakt informacije

Čarnojevićeva 71
23000 Zrenjanin, Srbija

(+381) 023/262-389
(+381) 064/ 107-18-14

E-mail: lazarevic@fortisvita.rs